Pere Gómez i Inglada

 (El Prat de Llobregat, el Baix Llobregat, 1964)

Després de llicenciar-me en Filologia Catalana a la UB i d’aprovar les oposicions al cos de professorat Agregat de Batxillerat, vaig aterrar a Olot amb vint-i-cinc anyets! En aquella època, les coses a l’ensenyament anaven molt diferents i et podia tocar allà on fos.

El cert és que, només de trepitjar la Garrotxa, ja vaig tenir una sensació especial, com si alguna cosa m’estigués esperant. I m’hi vaig enamorar (en tots els sentits) i m’hi vaig establir. Olot és el meu lloc en el món per convicció, per elecció. I he de dir que els olotins d’origen sempre m’han tractat molt i molt bé; encara que només faci vint-i-un anys que hi visc i hi treballo de manera continuada (evidentment, sóc un privilegiat).

Després de més de quinze anys d’entrenador del CB Olot, i després de llegir la meva tesi doctoral a la UAB, companys de la Secció Local d’Esquerra em van comentar la possibilitat de treballar per a les llistes municipals del 2007.

Amb més de tres anys de portaveu al Consell Comarcal de la Garrotxa, la renúncia a la regidoria per part del company Jordi Coma em va deixar també com a portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot, per la qual cosa em va semblar convenient deixar en mans d’en Josep Garcia fer de portaveu del Grup Comarcal d’Esquerra, amb el ferm convenciment que és un company sobradament preparat per això i per molt més.

El 2011 vaig encapçalar la llista d'ERC per primera vegada i hi he tornat el 2015, per última vegada. El maig del 2017, després de 10 anys, vaig renunciar a la regidoria d'Olot. Estic convençut que viurem uns anys decisius i cal que seguim treballant per fer un país lliure i un ajuntament progressista. Tinc el convenciment que el proper alcalde d'Olot serà un alcalde d'ERC.